Як вказувати вагу продуктів у меню‑розкладі: у брутто чи нетто
// Печатка ?>На ваші запитання відповідають Тетяна Скапа, державний експерт експертної групи з питань профілактики неінфекційних хвороб та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України
Ніна Омельяненко, шеф-редактор «Практики управління дошкільним закладом»

Меню-розклад — це документ, який складають на основі примірного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби, наявних харчових продуктів.
У меню-розкладі зазначають:
- повну назву страв та їх теоретичний вихід для кожної вікової групи;
- кількість порцій для дітей різних вікових категорій;
- кількість продуктів харчування, необхідних для виконання меню (вага брутто / нетто): у чисельнику — на одну дитину, у знаменнику — на всіх дітей.
Тобто в меню-розкладі для продуктів та сировини необхідно вказувати і вагу брутто, і вагу нетто.

Незабаром він відобразиться на сайті.